Jutarnji program

Mnoga savetovališta za dijabetes u bolnicama i domovima zdavlja zatvarana su do 2005 godine, ali se to pokazalo kao velika greška.

Više od 700 hiljada osoba ima dijabetes, na žalost ima ih više koji još nisu diojagnostikovani i mnogi i ne znaju, jer ne kontrolišu redovno svoje zdravlje. U mnogim domovima zdravlja ponovo se otvaraju savetovališta i formiraju timovi lekara i medicinskih sestara koji bar jednom nedeljno primaju pacijente sa dijabetesom. Naše gošće, Olja Supić, viša medicinska sestra doma zdravlja "Dr Simo Milošević" na Čukarici i Andrijana Cvijetinović, magistar farmacije, specijalista za biološke lekove.

Pčele u gradovima su normalna pojava u celoj Evropi, a dovoljno je da grad ima zelenila, odnosno hranu za njih, kako bi preživele. Dobro je da su tu jer je njihovo prisustvo najbolji pokazatelj bezbedne životne sredine za čoveka jer mogu da žive samo u zdravom i čistom okruženju. O pčelama razgovaramo sa Slađanom Simonovićem, koji se bavi pčelarstvom bavi na poseban način - on je osnivač SOS tima za spasavanje pčela.

Prvi Zeleni internacionalni plesni festival "Ples & muzika za sve", biće održan danas u Beogradu, u Sava centru. Festival promoviše novi pristup zdravom životu, a na koji način, reći će nam gosti Jutarnjeg programa, Miodrag Kastratović, predsednik SAPO i Bratislav Đorđević, predsednik Udruženja "Živimo zdravije", bivši košrakaš i košarkaškitrener, poznat i kao otac Saše Đorđevića.

Danas počinje 33. Međunarodni turnir u rvanju grčko-rimskim stilom za seniore "Ljubomir Ivanović Gedža". Tokom naredna dva tri dana u Sportskom centru u Mladenovcu, koji nosi isti naziv, nastupiće više od 100 takmičara iz zemlje i inostranstva. Gosti Jutarnjeg programa su Goran Spasojević, predsednik Organizacionog dbora Memorijala i je Snežana Sokić, Gedžina unuka, takođe jedan od organizatora turnira.

Nešto novo predstavićemo na kraju Jutarnjeg programa. Zanimaće pre svega ljubitelje muzike. Gost Jutarnjeg programa je Vukašin Marković, kompozitor i osnivač sastava Irie FM.

voditelji: Dragana Kosjerina, Branko Veselinović

urednici: Gordana Savić, Duško Nikolić

 

broj komentara 0 pošalji komentar