Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je kustos manifestacije Real Presence, Dobrila Denegri. Povod - objavljivanje antologijske knjige o toj manifestaciji.

Kuća legata obeležava 15 godina postojanja svečanom akademijom na Kolarcu i izložbom dela iz kolekcije "Moderna" u Legatu Petra Lubarde.

Najavljujemo najnoviji filmski projekat reditelja Darka Bajića - film o advokatu Svetozaru Miletiću.

Aleksandar Madžar nastupa sa Beogradskom filharmonijom. Kulturni dnevnik posetio je orkestar i solistu na probi.

Dodelom Mokranjčeve nagrade kompozitoru Dejanu Despiću, u Studentskom kulturnom centru počinje 28. Tribina kompozitora, a otvaranjem izložbe "Bauhaus - sto godina posle", u Kulturnom centru u Zrenjaninu, manifestacija "Manje je više".

Predstavljamo knjigu "Turkinjina priča - evropske impresije jedne Turkinje" Hadidže Zenur.

U Beču je održan najveći sajam umetnosti u Austriji i jedan od najperspektivnijih u Evropi, koji je okupio galerije iz 25 zemalja.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Maja Tucaković
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar