Upitnik, 16. nova sezona

Uoči sastanka parlamentarnih stranaka u Skupštini Srbije, počinje nova, 16. sezona političke tok - šou emisije "Upitnik" a tema je upravo dijalog vlasti i opozicije oko izbornih uslova.

Poslaničke grupe dobile su poziv za učešće u Međustranačkom dijalogu i to uz posredovanje Evropskog parlamenta. U pismu Dejvida Makalistera predsednici Skupštine Maji Gojković, predlaže se da se dijalog vodi u skladu sa pravilom o poveljivosti, "Chatam House".
Kako bi to trebalo da izgleda dijalog pod lupom Evrope?

Da li su vlast i opozicija korak bliže dogovoru oko izbornih uslova ili će deo opozicije ostati pri odluci o bojkotu? Kakve se promene mogu očekivati na političkoj sceni Srbije? Šta su doneli razgovori predstavnika vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka?

Ovo su samo neka od pitanja za goste "Upitnika": Nebojšu Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova i predsednika Radne grupe za unapređenje izbornih uslova Vlade Srbije, Zorana Lutovca, predsednika Demokratske stranke i predsedavajućeg Saveza za Srbiju i Milana Antonijevića, izvršnog direktora Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

Upitnik, 16. TV sezona - od 8. oktobra, RTS1 utorkom u 21.30

broj komentara 0 pošalji komentar