Profesionalci: Mića Stojanović, profesor kulinarstva

Više od 20 godina kuvao je za Tita i njegove goste, svetske lidere i druge poznate ličnosti.

U njegovim specijalitetima uživali su američki predsednik Nikson, Indira Gandi, Brežnjev, Gadafi, Sofija Loren, Đani Anjeli, Ričard Barton, Elizabet Tejlor.

Bio je kuvar i u našoj misiju u UN u Njujorku. Tada mu je ponuđeno da radi u čuvenom hotelu Waldorf astorija.

Dobitnik je više nagrada na raznim evropskim i svetskim takmičenjima. Na Svetskom prvenstvu kuvara u Luxenburgu 1986. godine osvojio je prvo mesto.

Tvorac je više od sto jela. Njegovi najpoznatiji specijaliteti su Krarađorđeva šnicla, Njeguški stek, Anjeli medaljoni, Smederevsko đule, Oplenačke palačinke.

Bio je profesor kulinarstva na Višoj ugostiteljskoj školi i 10 godina šef kuhinje hotela Interkontinental. Autor je više knjiga među kojima je najpoznatija Kako sam (s)kuvao istoriju.

Autor emisije Dragan Stanojević. 

broj komentara 0 pošalji komentar