Kulturni dnevnik

Art Vikend Beograd, četvorodnevna manifestacija čiji je cilj promocija i razvoj domaće savremene umetničke scene, narednih dana predstaviće radove domaćih i stranih umetnika na preko 30 lokacija u Beogradu i okolini.

Oktobarski dani umetničko - edukativne manifestacije posvećene velikoj koreografkinji Smiljani Mandukić počeli su predstavom "Teorija struna" u Bitef teatru.

Izložba slika Miodraga B. Protića, jednog od naših najznačajnijih umetnika druge polovine 20. veka, otvorena je u beogradskoj Galeriji Rima.

Knjiga izabranih drama Nikolaja Koljade "Velika (post)sovjetska enciklopedija" u izboru i prevodu Novice Antića, predstavljena je u Kulturnom centru Beograda.

Gost Kulturnog dnevnika je Uroš Tomić, glavni reditelj serije "Grupa", čije emitovanje počinje u nedelju, 13. oktobra, na Prvom programu RTS-a.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Marija Miljević Rajšić
Montažer: Nikola Manić
Realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar