Kulturni dnevnik

Povodom obeležavanja 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta, UNICEF u Srbiji organizovao je u Sava centru dobrotvorni koncert na kojem su se prvi put zajedno na bini našli hor Kolibri, Nemanja Radulović i Stefan Milenković. Tim povodom, Stefan Milenković je gost Kulturnog dnevnika.

Na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta, premijerno je izveden komad "Livada puna tame" Milene Marković u režiji Jovane Tomić.

U Kolarčevoj zadužbini predstavljena su sabrana dela Isidore Sekulić.

Autorski koncert povodom obeležavanja 75 godina života profesora emeritusa Fakulteta Muzičke umetnosti, Srđana Hofmana, održan je u Ruskom domu.

U našem Klubu, RTS Izdavaštvo, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i sa izdavačkom kućom Prometej iz Novog Sada, promovisano je kapitalno delo "Srbi na Korzici".

Treći nacionalni festival snimateljskih ostvarenja otvoren je u Muzeju Jugoslovenske kinoteke. U Kulturnom dnevniku govorimo o tome šta se dešava u mozgu igrača dok uče koreografiju.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić

Realizator: Sanja Redžić

Montaža: Nikola Manić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]