Kulturni dnevnik

Govorimo o nekoliko izložbi koje će obeležiti dan: u Galeriji Rima u Kragujevcu postavka crteža velikog formata vajara Mrđana Bajića, u Galeriji RTS-a izložba ilustracija Ivice Stevanovića, kao deo 50. Zlatnog pera Beograda, u Muzeju Cepter predstavljanje monografije Marka Crnobrnje u okviru njegove izložbe koja je u toku.

Videćemo kako je bogatim i raznovrsnim programom u Matici srpskoj u Novom Sadu obeležen dan Petra Petrovića Njegoša.

U Galeriji nauke i tehnike SANU počeo je program Četvrtog susreta nauke i umetnosti. Kao deo programa 16. međunarodnog festivala "Čembalo, živa umetnost" održan je koncert pod nazivom "Vertigo! - muzika za trans i relaksaciju" čembaliste Milana Popovića.

Vodimo vas u London, na predstavu "Moja genijalna prijateljica"‚ koja je nastala adaptacijom romana Elene Ferante.

Gost je kontroverzni nemački naučnik i lingvista Harald Harman, povodom svoje knjige "Zagonetka podunavske civilizacije" objavljene na našem jeziku.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Olivera Milošević
Realizator: Sanja Redžić
Montaža: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]