TV lica: Anita Mančić

Dan sa Anitom Mančić počeo je u "Radionici integracija" pozorištu u kome uživa da radi kao glumica, ali se bavi i organizacijom, prodajom predstava, računima a ponekad i poslom scenskog radnika.

Anita sa velikim uzbuđenjem govori o nastajanju jednog pozorišta, o svojoj ulozi u tome, o radionicama koje je radila sa decom sa Daunovim sindromom, o novčanom delu nagrada koje dobija i uvek donira u humanitarne svrhe, o empatiji kao o dominantnom osećanju.

Na Voždovcu je ekipu emisije "TV lica dočekala" simpatična porodica sa kojm je Anita Mančić postala prijatelj zahvaljujući jednom psu koga je udomljavala preko tv emisije i o kome i danas vodi računa obilazeći ga redovno, a novi vlasnici kućnog ljubimca su njeni gosti na pozorišnim predstavama.

Uz razgovor o karijeri koju je počela u Francuskoj, o nesrećnim devedesetim kada nije bilo šanse da glavne uloge dobija Srpkinja u Parizu, o večeri sa Margaret Dira i privatnim projekcijama filma, o tome kako nikada nije zažalila za tim glamuroznim svetom, govorila je uoči predstave "Tartif" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je publika kao i uvek pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Autor Tanja Peternek Aleksić

broj komentara 0 pošalji komentar