Jutarnji program

Za ovaj četvrtak pripremili smo vam mnogo toga, a neke od tema o kojima govorimo su:

Niske temperature, mraz, vetar, dobitna su kombinacija za suvu i oštećenu kožu. Šta je koži zaista potrebno u zimskom periodu, kako očuvati prirodne mehanizme zaštite kože, kako utvrditi koja nam je vrsta nege potrebna, nešto pre 7....

U okviru pregleda tema o kojima pišu dnevne novine, analiziramo kakvi su efekti posete delegacije Srbije, tradicionalno prijateljskoj Grčkoj.

Centar za digitalizaciju Univerzitetske biblioteke Beograd otvoren je 2008-me godine i do danas je u njemu digitalizovano preko 600 hiljada novinskih stranica, rukopisa, monografskih publikacija, starih mapa, doktorskih disertacija, kao i brojne druge građe od značaja. Zašto je ova delegacija važna za našu nauku i kulturu, nešto posle pola 8.

Nova godina je sve bliže, a prava "Snežna bajka" stiže već u nedelju u pozorištance Puž. Biće to prilika da se mališani druže sa deda mrazom, kao i da se upoznaju sa Brankovim novim zimskim čarolijama. Deda Mraz i Branko kockica stižu nam posle jutarnjeg dnevnika.

Konkurs "Youth Heroes", ili Mladi heroji je dugoročni projekat koji ima za cilj da uspešne mlade ljude, između 15 i 30 godina, izvuče iz anonimnosti, nagradi ih za postignuća i za izuzetan doprinos društvu, sa željom da ukažu na to da se vredan rad, upornost, radoznalost, humanost, hrabrost i kreativnost isplate. Posle 9 upoznajemo neke od njih...

Srbija trenutno ima 46 takmičara sa ostvarenim normama i kvotama za Olimpijske igre, ili predstavnike u 10 sportova. Mi naše putovanje ka Tokiju nastavlljamo druženjem sa šampionima, strelcima, članovima porodice Maksimović, nosiocima zlatne i srebrne medalje sa olimpijskih igara.

Sveta Lucija je Švedski praznik koji se proslavlja kada noći postanu najtamnije, a zime najhladnije i obeležava svetlost u dugim zimskim noćima. Kako je Sveta Lucija obeležena u Beogradu, a kako se proslavlja u Švedskoj saznajemo od ambasadora Švedske u Srbiji posle pola 10.

Jahorina se probudila prethodne zime i postala pravi hit skijaške sezone. Jedna je od najlepših planina Balkana, a sada je povratila stari ugled i sjaj. Kako su u Olimpijskom centru oborili rekorde i šta spremaju za ovu sezonu, nešto posle 10.

Sve što su naše rukometašice uradile na ovom Svetskom prvenstvu stalo je juče u poslednji napad i odbranu za nerešen rezultat. I uspele su. Izjednačile 20 sekundi pre kraja i odbranile nerešen rezultat koji nas je odveo u kvalifikacije za Olimpijske igre. O tome sa Andreom Lekić, našom proslavljenom rukometašicom u pola 11.

Na samom kraju emisije u goste nam dolazi ansambl "Spona" - muzički sastav čija je ideja fuzija balkanske muzike sa elementima flamenka.

Urednik emisije je Aleksandar Tucaković, a vaš domaćin u studiju Dragana Kosjerina!

 

broj komentara 0 pošalji komentar