Odliv mozgova: Ljiljana Simić

Ljiljana Simić, interkulturalistkinja i edukatorka, koja je radila sa najvišim zvaničnicima EU, akterka je pete epizode dokumentarne serije „Odliv mozgova“ u produkciji Udruženja „Šta hoćeš“.

Sa Fakulteta dramskih umetnosti i Filozofskog fakulteta u Beogradu, magistrature na Katoličkom univerzitetu u Levenu, Ljiljana Simić jedna je od najzaposlenijih nezaposlenih osoba u Briselu, jer je imala prilike da obučava i senzibilizuje najviše zvaničnike EU institucija i rukovodioce iz biznis sektora na temu interkulturalizma, međusobne komunikacije i tolerancije različitih kulturnih nasleđa koje čine celinu javnih i privatnih institucija.
 Interkulturalna svesnost, obavezno znanje za funkcionalnost EU. Interkulturalni pasoš, kao ključni deo radne biografije. Ubeđena u Evropu, kao ideju ili realizovani dogovor? Da li je Evropa prehlađena? Kako izgleda taj sistem iznutra? Svako igra za sebe? Ko nam šalje poruku bombama? Zašto u Srbiji nije društveno prihvatljivo reći da nešto ne znaš? Koje su dečije bolesti zemalja koje žele da pristupe EU? Da li bi slagao za prijatelja, a za rodbinu? Šta te definiše, da li si spreman za dijalog? Nacionalne, organizacione i profesionalne naočare. Kako pamtiš devedesete?
Reditelj, autor: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; asistent kamere: Milan Džodić; dizajner: Zoran Mujbegović; narator: Aleksandar Novaković; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić
Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš" 2018.

repriza, 19. jun u 04:00 i 12:00 

broj komentara 0 pošalji komentar