Narodno pozorište u deset činova: Nušićev narod

Povodom obeležavanja 150 godina postojanja Narodnog pozorišta, Kulturno-umetnički program Radio-televizije Srbije pripremio je dokumentarno-igrani serijal Narodno pozorište u 10 činova, koji će se emitovati od 21. novembra, svake srede na Drugom programu od 20 časova.

Kroz sudbine zanimljivih ličnosti iz bogate istorije Narodnog pozorišta, ispričaćemo intrigantne i manje poznate priče o njegovim osnivačima, glumcima, operskim pevačima, baletskim igračima, piscima, upravnicima, rediteljima, scenografima, kostimografima,  koreografima, scenskim majstorima ... Svaka od deset epizoda postavljena je u različitom ključu, drugačijeg dramaturškog i rediteljskog izraza, težeći da se u pristupu udalji od klasične i konvencionalne dokumentarno-igrane forme.
 
Deset činova - deset epizoda. Svaka drugačija, svaka na svoj način u drugom žanru, svaka da živi za sebe, a opet, kada stane pored druge, predstavlja interesantno televizijsko tumačenje istorije nacionalnog teatra. U mozaiku sačinjenom od medaljona iz istorije nacionalnog teatra, prepliću se realno i fiktivno, prošlost i sadašnjost, oživljavaju znamenite ličnosti, razgovara se sa sadašnjim umetnicima i pozorišnim radnicima.

Kroz deset epizoda, publiku će voditi Narator (Nebojša Dugalić), svojevrsni istraživač koji teži da otkrije priče o događajima i ljudima koji čine duh Narodnog pozorišta.

Kreator serijala: Nebojša Bradić
Dramaturg i scenarista: Tamara Baračkov
Reditelj: Miško Milojević
Producent: Nevena Stanojlović

Repriza, 07. jun u  05:32 i 13:32

broj komentara 0 pošalji komentar