Na veslu priča: Zoran Mujbegović

Zoran Mujbegović rođen je 1950. godine u Beogradu. Akademski je slikar, član ULUS-a od 1975. Objavio je dve zbirke pesama i četiri romana i preko 30 knjiga pod pseudonimom Nikostrat Saronski. Glavni i odgovorni urednik izdavačkih kuća Arion, Stilos i Aurora u Beogradu. Održao je preko 50 samostalnih izložbi. Dobitnik visokih međunarodnih priznanja za urbanizam i dizajn. Živi i radi u Valjevu.

Slikar i pisac, svojom fantastičnom pričom o alasomu priziva legende Kolubarskog kraja. Dok za veslom ostaju lokvanji Petničkog jezera. Uvek postoji dobar razlog da se dođe u Valjevo. Grad koji nestaje i blago koje je sve skrivenije. Tražimo li ga uvek? Ili i ono nestaje ako nije zasnovano na veri i nadi? A rupe koje postaju sve dublje? Da li čudo smeš da podeliš sa svetom? Jedina istina je od usta do usta, porodično. Sve mora biti povezano, kao mašta i priroda. Drugim očima da gledamo pripadnost.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Valjevo

Reditelj, autor koncepta Rastko Šejić; kompozitor Vladimir Lešić; direktor fotografije Časlav Petrović; snimatelj Marko Ristić; montažer Milan Pejnović; dizajner Zoran Mujbegović; asistent kamere Milan Džodić; spiker Aleksandar Novaković; čamdžije Aleksandar Vujić, Rafailo Mitrović, Blagoje Ranković; intro animacija Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Udruženje Šta hoćeš 2018.

Repriza, 24. septembar u  02:00 i 10:00

broj komentara 0 pošalji komentar