Vizionari naučne fantastike: Artur Klark, 3-8

Vizionari naučne fantastike je američka dokumentarna serija o životu i radu najznačajnijih stvaralaca naučne fantastike. Autor Ridli Skot otkriva na koji način su predviđali život u budućnosti i možda inspirisali da njihove futurističke vizije postanu deo naše svakodnevice.

Artur Čarls Klark, kultni autor i vizionar naučne fantastike, smatra da u svemiru postoji još neko mesto na kom bi čovek mogao da živi. Mašta o tome da ga poseti. Kako bi čovečanstvo podstakao da ga nađe, postavlja okvire za novo kosmičko doba, u kome će svakom ko poželi da istraži univerzum biti potrebna samo karta za putovanje.

Entuzijazam koji je Klark pokazivao prema nauci i otkrićima, njegov optimizam u vezi sa spoznajom nepoznatog i ljubav prema čovečanstvu predstavlja putokaz velikim umovima koji nas vode u budućnost. Ona počinje s malom iskrom maštovitosti, bleskom spoznaje koji poništava stara ograničenja i nadahnjuje otkrivanje tehnologija koje stvaraju nove svetove.

Dokle seže mašta pisca naučne fantastike i koje su od njegovih mnogobrojnih vizija postale stvarnost u našoj sadašnjosti, gledaoci će saznati u epizodi serijala Vizionari naučne fantastike - Artur Klark. 

broj komentara 0 pošalji komentar