Vragolasta ćerka

Majka kroz ćerkine oči – rezultat je porodični portret u kome se stapaju intimni razgovori, dogovori i razmimoilaženja, i vide se neraskidive veze između zvukova i krvi. Intimni portret dva muzička genija.

Autor dokumentarnog filma je Stefani, ćerka muzičke dive Marte Argerič. Film nas vodi kroz nekoliko zemalja: Poljsku, u kojoj Marta predsedava na Internacionalnom takmičenju Šopen, ali i često nastupa sa svojim bliskim prijateljem Nelsonom Freirom; Japan, u kome se održava jedinstveni Argerič festival; Ujedinjeno Kraljevstvo, gde živi Stiven Kovačevič, Stefanin otac; Belgiju, gde su Marta i Stefani živele nekoliko godina, kao i Švajcarsku, gde danas žive; Argentinu, gde je Marta rođena, i Francusku, u kojoj je stari bakin stan, u kome su porodične vrednosti.
 
Narator je sama autorka, dopunjujući na taj način dokumentarističke sekvence, koje prate i period kada su Marta i Stiven živeli zajedno, vežbali ili nastupali na koncertima, ali i događaje kada se porodica ponovo spajala nakon perioda razdvojenosti.
 
Repriza, 09. decembar u 04:04 i 11:09
broj komentara 0 pošalji komentar