Lični horizont -Jordan

„Za izbor zemlje u kojoj ću studirati medicinu presudno je bilo pismo mog rođaka. Napisao mi je: „Ako hoćeš da studiraš, treba da studiraš u Jugoslaviji, jer će ti ovdašnji gostoljubivi narod u tome sigurno pomagati“, tako je započeo svoju priču neuropsihijatar Ahid Abul Ešaor, koji je po završetku studija i specijalizacije u Beogradu 70-ih godina, počeo da radi u Domu zdravlja Zemun.

U razgovoru sa urednikom serijala "Lični horizont", Sinišom Aleksićem, Ahid Abul Ešaor pričao je o svojoj domovini Jordanu, zemlji neobične lepote i bogate istorije. Brojni spomenici datiraju iz vremena Rimljana i Vizantije. Tu je i čuveni grad Petra, koji je ceo uklesan u stenama crvenkaste boje i koji je UNESKO uvrstio na svoju Listu svetske baštine, kao i reka Jordan, po kojoj je kraljevina dobila ime, značajna za sve hrišćane, jer je na njoj Jovan Krstitelj krstio Isusa Hrista.
To je samo delić onoga što je o svojoj zemlji ispričao Ahid Abul Ešaor. Pogledajte i poslušajte njegovu priču - posetite Jordan!

broj komentara 0 pošalji komentar