Zanimanje dete - Kolja Bugarski

Dokumentarna serija "Zanimanje - dete" dečjeg programa, bavi se decom u onom najbukvalnijem smislu. Snimljeno je preko četrdeset epizoda u četiri ciklusa, i svaka predstavlja portret jednog deteta.

Osnovna ideja serije bila je da na što pitkiji način pokrene najmlađe na razmišljanje i potrebu da se slobodno vreme iskoristi za bavljenje raznim kreativnim aktivnostima. Od ideje da se slobodno vreme može korisno ispuniti raznim sadržajima, stiglo se do autentične sociološke studije o kojoj bi svoje mišljenje mogli da daju stručnjaci koji se bave ovom problematikom.

Akteri ovog serijala su deca od 8-12 godina, podeljeni po ciklusima. Na zadovoljstvo scenariste i urednika Ljiljane Stojković, neobavezno ćaskanje sa ovim malim, velikim ljudima preraslo je u uzajamno poverenje koje za rezultat ima autentična razmišljanja o svetu u kome žive, odrastaju, formiraju se.
Svoj kosmos su sa ogromnim poverenjem podelili sa TV ekipom, pružajući nesebično pozitivnu energiju što predstavlja poseban kvalitet ove serije. O bavljenju glumom, sportom, muzikom, baletom, i o veoma ozbiljnim životnim pitanjima o tome koliko roditelji smeju da utiču na izbor svoje dece, o pravdi, nepravdi, o tome čemu služe kazne i drugim ozbiljnim pitanjima govore: Milica, Rastko, Marta, Todor, Marija, Stefan, Ana, Matej, Anđela...

U ovoj epizodi svoja zapažanja ispričaće Kolja Bugarski.

broj komentara 0 pošalji komentar