Читај ми!

„Кишне капи на врелом камењу“ добују по Београдском драмском позоришту

У Београдском драмском позоришту постављен је комад „Кишне капи на врелом камењу“ Рајнера Вернера Фасбиндера у режији Југа Ђорђевића, који доноси причу о различитим манипулацијама и злоупотреби моћи.

Радикалан и личан у својим остварењима, Фасбиндер је сада отворио врата новим снагама српског позоришта, да буду исто то. Драматург Тијана Грумић и редитељ Југ Ђорђевић поставили су комад о љубавном четвороуглу, о циничним, перверзним, превејаним, несрећним и спремним на све јунацима. Павле Пекић тумачи позоришног моћника, манипулатора и човека који заводи.

„Овај комад као да је мало пророчки, као да су Југ и Тијана, драматуршкиња представе имали пророчки увид у то шта у позоришту јесте опасно, како се манипулације могу спроводити темељно и дуго до уништења других особа“, сматра глумац Павле Пекић.

Представа брише танку линију између илузија и стварности, између позоришта и живота. А управо са испреплитаним позоришним и животним искуством, Ива Илинчић разоткривала је свој лик.

„Ја играм глумицу Ану. Она је на почетку своје каријере, свог животног пута, мало је млађа од мене, има 20 година и јако ми је била блиска зато што је у питању млада девојка која је на почетку, која је спремна да изгара за позориште, коју та страст покреће и која је размишљајући 'све или ништа' дошла до тога да се бави тиме. Било ми је занимљиво да играм Ану јер знам како је то, када се на почетку каријере, знам како је када се те борбе воде“, каће Ива Илинчић.

Аутори представе, одбијајући површну пажњу појединих медија за тему и учеснике представе, направили су уметничко дело о животу и ономе шта живот доноси. Кишне капи на врелом камењу добују по београдском позоришном репертоару.

број коментара 0 Пошаљи коментар