„Нокија 7.2“ има одличне камере

Најновији паметни телефон свима познатог бренда „Нокиjа“ нимало не заостаје за конкурентним уређајима на тржишту, нарочито када је реч о перформансама позадинске камере.

Конкуренција на тржишту паметних телефона никад није била јача. Велики број произвођача нуди широк спектар уређаја намењених свим типовима корисника.

Међу њима је поново и бренд „Нокија“ чији је модел 7.2 заинтригирао јавност понајвише због перформанси камера. 

Иако на први поглед изгледа да је реч о четворострукој камери смештеној на полеђини, у питању је комбинација троструке и "Quad Pixel" дубинског сензора. 

Једна од три камере је широкоугаона и у комбинацији са осталим нуди могућност прављења професионалних фотографија, али и стабилних видео-снимака у различитим амбијентима.

Све укупно 48+8+5 мегапиксела подржано је "Zeiss" оптиком што ће се посебно допасти љубитељима записа високог квалитета.

Уз трик или два до записа високог квалитета

Софтверски интерфејс је помало другачији, а кликом на неколико опција које су помало стидљиво смештене у угловима екрана отварају се интересантне опције. Посебно се издавајају могућности истицања у први или други план предмета, људи или објеката који се налазе већ начињеној фотографији.

Предња селфи камера показала се очекивано када је реч о селфијима. Ипак не треба претеривати са замућивањем позадине, тј. изолацијом субјекта, а зарад добијања реалног фото-записа 20 мегапиксела, отвор бленде F2.0, HDR и "Zeiss" оптика су ту и уз пар кликова и трикова могу се забележити и записи високог квалитета.

Од бренда „Нокија“ и ове године очекујемо да на тржиште избаци паметни телефон који ће, баш као и модел 7.2, изазвати позитивне реакције корисника. 

 

број коментара 9 Пошаљи коментар
(субота, 25. јан 2020, 05:49) - filip [нерегистровани]

nokia

Nokia je izgubila ime i reputaciju pre 7-8 godina kad ju je kupio Micresoft.Mozemo da zalimo za ovim starim brendom.Nokia sad pravi smart telefone ali to nije to vise.Samsung je odavno premasio Nokiu a evo od prosle i pretprosle godine i Huawei.

(четвртак, 23. јан 2020, 23:37) - anonymous [нерегистровани]

max 4 inča

Imam za tebe jednu Nokiu 6130. Zainteresovana?

(понедељак, 20. јан 2020, 18:16) - anonymous [нерегистровани]

Swivel Holster?!?!

Moram pitati djeda šta je to.

(понедељак, 20. јан 2020, 17:56) - anonymous [нерегистровани]

Nokia

Ime za telefone su kupili Kinezi. Finska kompanija Nokia jos pravi mrezu, kineska komoanija pravi telefone.

(понедељак, 20. јан 2020, 17:24) - anonymous [нерегистровани]

Re:Re:

Dobro doso(la) u 21 vijek, vidim da pises u proslom vremenu.

(понедељак, 20. јан 2020, 16:56) - S2 [нерегистровани]

kamera i softver

Kao vlasnik ovog modela, dodaću da mu je kamera zaista sjajna, ali užitak kvari softver koji i previše interveniše na slikama pa one ispadaju previše umekšane i upeglane. Uz to, kod videa prečesto fokusira pa ostaju česti trzaji na slici i na video-snimku. Ne pomaže ni stabilizacija. Širokougaoni snimci su znatno lošiji od običnih.

(понедељак, 20. јан 2020, 16:25) - anonymous [нерегистровани]

Re: @4"

Logika ti i nije baš jača strana čim i postavljaš takvo pitanje. Uostalom, samo do veličine 4 inča su i pravljene futrole za telefon koje su se kačile za pojas, Swivel Holster, tako da je telefon definitivno do 4 inča a sve preko je pre tablet pa ga staviš na sto i pričaš.

(понедељак, 20. јан 2020, 15:18) - anonymous [нерегистровани]

@4"

A koji ti trenutno telefon koristis?
I meni bude lose od pojedinih komentara.

(понедељак, 20. јан 2020, 12:38) - anonymous [нерегистровани]

Telefon je do max 4 inča

Telefon je do maksimalno 4 inča, a sve veće je čokolada od 200 gr. Kad vidim muškarcu čokoladu od 200 gr u prednjem džepu lepo mi se sloši.