Пожурите да заузмете место на ДИДС-у 2020 – пријаве су отворене

„Тихе интернет револуције“ слоган је једанаестог по реду ДИДС-а (Дана интернет домена Србије), а амбиција оводогодишње конференције је да размотри различите трансформације, (р)еволуције које је током претходних година интернет направио у скоро свакој области људске делатности.

Конференцију организује Фондација „Регистар националног интернет домена Србије" (РНИДС), а биће одржана 19. марта 2020. године у хотелу "Metropol Palace".

Као и претходних година, присуство конференцији је бесплатно, а регистрација посетилаца на сајту dids.rs и дидс.срб почиње 25. фебруара и траје до попуне капацитета сале. Да би посетиоци могли да се региструју потребно је да приликом пријаве користе адресу електронске поште на .RS домену.

Док први блок конференције разматра да ли се налазимо на прагу или већ траје тиха револуција која драстично мења структуру интернета какав смо до сада знали, у другом блоку конференције у фокусу је уметност онлајн комуникације о којој ће два реномирана стручњака говорити из два сасвим различита угла.

Први је Лазар Џамић, креативни стратег и предавач на Факултету за медије и комуникације и Business School Lausanne, један од најтраженијих домаћих тренера за дигиталну маркетинг трансформацију и бивши Head of Brand Planning у Гугловом креативном ‘think tank'-у ZOO у Лондону. Његово предавање указаће на револуцију коју је интернет направио у маркетингу, његов утицај на (р)еволуцију појма брендинга и на моћ коју је дао потрошачу да о бренду говори гласније него бренд сам о себи.

Интернет је променио начин визуелне комуникације и дао сасвим нови значај симболима у ери када један емоџи може да замени цео пасус књиге. Драматично је утицао на процес стваралаштва и промоције уметности, чему ће бити посвећено предавање Славимира Стојановића Футра, дизајнера, визуелног уметника, писаца и професора чији су радови освојили више од 300 међународних, регионалних и домаћих награда и који је уврштен у Ташенов избор најутицајнијих дизајнера данашњице.

Видимо се на #ДИДС2020.

број коментара 0 Пошаљи коментар