„Самсунгу“ за телевизоре потребни „Ел-Џијеви“ ЛЦД екрани

Јужнокорејски конгломерат „Самсунг електроникс“ започео је преговоре са конкурентском компанијом „Ел-Џи“ о куповини ЛЦД ТВ екрана, у јеку најављеног преласка на производњу нове генерације квантум дот екрана, откривају добро упућени корпоративни извори.

Најава могуће сарадње стиже након што је „Самсунг“ почетком ове године најавио да ће обуставити производњу ЛЦД екрана од 2021. године и почети да производи и уграђује квантум дот екране (QDD quantum-dot display) у своје телевизоре, преноси агенција Јонхап.

Економски аналитичари процењују да би овај пословни споразум између „Самсунг електроникса“ и компаније „Ел-Џи“ (LG) могао бити вредан око 850 милиона долара.

Иако су ове две компаније конкуренти на светском тржишту, претходно искуство је показало да могу успешно да сарађују јер је „Самсунг“ 2017. године куповао екране од 65 и 75 инча управо од компаније „Ел-Џи“.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 14. јул 2020, 09:54) - anonymous [нерегистровани]

Goldstar

Negdje '90-'91 sindikat rudnika Kreka nabavio kolor TV po cijeni koja je tada, pored onih nasih par proizvodjaca monopolista i visokih carina bila smijesno niska. Ljudi ne vjeruju da kolor TV moze biti tako jeftin al' hajde nije skup pa da kupim. Nikad niko cuo za Goldstar (danasnji LG) al su bili redovi, direktno sa kamiona i nosi kuci. Za mnoge prvi kolor TV.