"Амазонова" инвестиција у Канади за 3.500 људи

Компанија "Амазон" планира да отвори нових 3.500 радних места у Канади. Гигант онлајн трговине у Ванкуверу ће запослити 3.000 људи, а у Торонту 500. Ванкувер се дуго сматра привлачним градом за ову врсту трговине због близине САД и главног технолошког центра укључујући Силицијумску долину и седиште "Амазона" у Сијетлу.

Нова пословна и технолошка радна места која ће се отворити у наредним годинама подржаће пословне тимове широм компаније, укључујући "AWS", "Alexa", "Amazon Advertising" и "Retail and Operations Technology АВС".

Послове ће добити инжењери за развој софтвера, дизајнери корисничког искуства, научници за говор који раде на томе да "Аlexa" учине паметнијим, архитекте који нуде решења за рачунарство у облаку, руководиоци продаје.

"Амазонова инвестиција корисна је за ширу економију и заједницу - од људи које запошљавамо, преко малих предузећа која оснажујемо, до добротворних организација које подржавамо, академских прилика које финансирамо. Поносни смо што поново потврђујемо посвећеност канадским градовима у овом критичном тренутку", рекао је Џеси Дорти, потпредседик "Амазона".

Компанија "Амазон" уложила је око 11 милијарди долара у радна места, укључујући инфраструктуру. 

"Warehouse Workers Centre", организација са седиштем у Брамптону у држави Онтарио, која заступа  запослене који раде у "Амазону", покренула је почетком године петицију у којој тврди да "Амазон" не штити здравље својих запослених.

У петицији се наводе да је немогуће одржати физичку дистанцу међу запосленима, да радници раде по 50 сати недељно. 

Потпредседник компаније Џеси Дорти истиче да је здравље запослених пресудно за компанију и да је то приоритет. 

"Од почетка године на здравље запослених потрошено је више од 800 милиона долара", истакао је Џеси Дорти.

број коментара 0 Пошаљи коментар