Читај ми!

Будућност је ту – откључавање улазних врата телефоном или отиском

Блутут уређаји који служе као трагачи за електронске кључеве не раде ако сте те кључеве у журби оставили на столу. Паметне браве су изум који доноси олакшање за све заборавне јер врата могу да се отворе уз помоћ телефона или отиска прста.

На тржиште увелико стижу паметани уређаји који су претече оних који ће нам једног дана олакшавати свакодневицу у оквиру мреже Интернет ствари (Internet of Things).

Додатак „паметна“ сада има и брава. Производ "Security Smart Lock" компаније "Eufy" не повезује се са кућним вај-фај мрежом, па не пружа могућност даљинског закључавања када сте далеко од куће.

Међутим, помоћу телефона можете откључати врата када сте у домету блутута. Врата, такође, можете отворити и отиском прста, уз помоћ тастатуре или правим кључем.

Захваљујући сензорима у брави, врата се аутоматски закључавају када их затворите, тако да власник не мора цео дан да се пита да ли је закључао врата.

Водоотпорна брава одолеваће разним временским условима и радиће беспрекорно чак и када је током олује натопи кишница.

Паметна брава компаније "Eufy" ради на батерије и за њену уградњу потребан је само шрафцигер.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 06. мар 2021, 14:39) - Милан Качаревић [нерегистровани]

Шрафцигер

Ако је за уградњу (монтажу) довољан шрафцигер, онда и за демонтажу не треба више алата. Треба то на време јавити лоповима.

(субота, 06. мар 2021, 12:41) - anonymous [нерегистровани]

Lijepa buducnost za lijepo zanimanje...???

Njima ce pripasti carstvo buducnosti...
Moci ce telefonom da otkljucavaju vrata po cijelom svijetu...
Lopovi radujte se.....