Читај ми!

Доналд Трамп покреће своју друштвену мрежу Истина

Бивши амерички председник Доналд Трамп покренуће сопствену апликацију за друштвене мреже TRUTH Social (ИСТИНА), за коју је рекао да ће се „супротставити великим технолошким компанијама“, попут Твитера и Фејсбука које су му забраниле приступ својим мрежама.

TRUTH Social ће покренути нова компанија која је настала спајањем "Trump Media and Technology Group" и компаније коју ће преузети SPAC, наводи се у саопштењу за јавносту које су објавиле обе организације.

„Живимо у свету у коме талибани имају огромно присуство на Твитеру, али је ваш омиљени амерички председник ућуткан. То је неприхватљиво“, навео је Трамп у писаној изјави која је била део званичног саопштења.

„Узбуђен сам што ћу ускоро послати своју прву ИСТИНУ на TRUTH Social-у. TMTG је основан са мисијом да свима да глас. Радујем се што ћу ускоро почети да износим своје ставове на TRUTH Social -у и обрачунам се са Биг Теком“, додао је Трамп.

Друштвена мрежа, чије бета тестирање треба да започне следећег месеца, а потпуно увођење у првом тромесечју 2022. године, прва је од три фазе у плановима нове компаније, након чега ће да следе претплатничке услуге видеа на захтев под називом TMTG+ која ће имати забавне садржаје, вести и подкаст.

Како наводе на својој веб-страници, компанија предвиђа да ће се на крају такмичити са Амазоновим сервисом и Гугл клаудом.

„Толико дуго су Биг Тек компаније потискивале конзервативне гласове“, рекао је син бившег председника, Доналд Трамп млађи, у интервјуу за Фокс њус. „Мој отац је потписао уговор о спајању како би формирао оно што ће на крају бити Трампова медијска и технолошка група и TRUTH Social – платформа на којој ће сви моћи да изразе своје ставове“, нагласио је Трамп млађи.

Твитер, Фејсбук и друге платформе друштвених мрежа забраниле су Трампу своје услуге после упада његових присталица у амерички Капитол. До ових протеста је дошло после Трамповог говора у којем је тврдио да је његов изборни губитак последица преваре, тврдње коју су одбацили судови и званичници председничких избора у Сједињеним Државама.