Читај ми!

Како летећи хотел будућности никада неће остати без горива

На „Јутјубу" је подељен снимак летећег хотела будућности који „никада не може остати без горива“.

Захваљујући нуклеарној енергији, хотел-брод никада неће бити без горива и може летети неколико година, а да никада не додирне тло", тврди се у опису футуристичке летилице.

Према амбициозном дизајну лебдећег „хотела будућности" под именом „Скај круз" - летелица би могла би да прими 5.000 гостију.

У опису, дизајнери наводе да би крстарица била покретана нуклеарном енергијом, којом би управљао систем вештачке интелигенције, и да би имао сопствену осматрачницу у облику диска у којој би путници могли да виде невероватне приказе.

Дизајнери тврде да ће, док брод остаје у ваздуху годинама, путници бити снабдевани залихама путем електричних комерцијалних или приватних авиона, који би могли да слете на врх крстарице.

У видео-материјалу на којем је приказан дизајн Тонија Холмстена и анимација Ал-Гаилија, тврди се да „Скај круз" не би имао „угљениични отисак", и да би имао 20 електричних мотора који „обезбеђују чисту, нуклеарну енергију".

Летећи брод је представљен као дестинација за одмор попут луксузне летелице за крстарење, где ће бити више барова и ресторана, базена, палуба за осматрање, биоскопа и позоришта и соба за игре - као и места за венчања која су на располагању за парове.