Читај ми!

Маск одлаже поновно увођење плавог знака верификације: Можда наредне недеље, а можда и не

Нови власник „Твитера“ Илон Маск рекао је да компанија одлаже поновно увођење претплате на плави штриклирани знак на налозима на тој друштвеној мрежи.

Илон Маск је у свом твиту навео да се поновно покретање претплате на плави штриклирани знак, који потврђује аутентичност нечијег профила, одлаже док се „не повећа поверење у систем заустављања лажног представљања“.

Како је додао, вероватно ће се за профиле организација користити друга боја за штриклирани знак како би се разликовали од појединаца.

Жељени плави штриклирани знак раније је био резервисан за проверене налоге политичара, познатих личности, новинара и других јавних фигура.

Опција претплате, отворена за свакога ко је спреман да плати, представљена је овог месеца како би помогала компанији Твитер да повећа приход док се Маск бори да задржи оглашиваче.

Твитер је одложио недавно најављену одлуку да се уведе месечна претплата за плави штриклирани знак од осам долара, због раста броја лажних налога. Најбогатији човек света првобитно је намеравао да ту усугу наплаћује чак 20 зелених новчаница.

Та услуга требало је да буде поново покренута 29. новембра.

Међутим, на интерном састанку Маск је наводно рекао да ће увођење плаћене верификације бити одложено док се поуздано не успостави заштита од имитатора.

„Можда лансирамо наредне недеље, а можда и не“, рекао је Маск, према писању сајта The Verge.

Мaск је, такође, нагласио да је Твитер само прошле недеље стекао 1,6 милиона корисника, што је описао као „још један рекорд свих времена“.

Оглашивачи на Твитеру, укључујући велике компаније као што су „Џенерал моторс“, „Монделез интернешенел“, „Фолксваген“, привремено су прекинули оглашавање на платформи, док покушавају да се „изборе са новим шефом Твитера“.

Такође се процењује да су стотине запослених на Твитеру дале отказ протекле недеље, након Масковог рока да се до четвртка пријаве за „дугачко радно време високог интензитета“ или да оду.   

број коментара 0 Пошаљи коментар