Читај ми!

Твитер – повратак суспендованих, Маск најавио амнестију

У анкети коју је нови власник „Твитера“ Илон Маск организовао, већина људи сложила се да треба амнестирати кориснике који су раније били суспендовани на тој мрежи.

Илон Маск је најавио општу амнестију суспендованих налога на Твитеру, што је довело до страхова да ће се друштвену мрежу вратити „они који интензивно шире мржњу“.

Нови власник „Твитера“ ће амнестија блокираних корисника почети наредне недеље након што је већина анкетираних подржала такав потез. Налози који су суспендовани укључују и Стива Бенона, бившег саветника Доналда Трампа, десничарску британску аналитичарку Кети Хопкинс и Дејвида Дјука, бившег вођу Ку Клукс Клана.

Маск је анкету покренуо у среду, питајући да ли треба покренути општу амнестију корисницима „који нису прекршили закон или спамовали“, мада није прецизирао на које законе мисли. Више од 3,1 милион гласова је забележено у анкети, а 72 одсто је подржало амнестију.

„Људи су одлучили. Амнестија почиње наредне недеље“, написао је Маск, додајући латинску пословицу "Vox Populi, Vox Dei" – глас народа је глас бога.

Одлука Маска дошла је неколико дана након што је вратио налоге Доналду Трампу, канадском психологу Џордану Питерсону, бившем кикбоксеру Ендрјуу Тејту и другима.

број коментара 0 Пошаљи коментар