Читај ми!

Лакше је превазићи рак дојке када жене међусобно деле искуства

А можда се и уочи на време ако довољно знамо о превенцији. У октобру, месецу борбе против рака дојке, много је кампања са разноразних страна које говоре о превенцији ове болести.

Исто тако, многе жене желе да поделе своје искуство са другима, не само превенције ради, већ да би се о oвој болести причало као о некој са којом се жене и тренутно боре или су се са њом избориле.

Али, октобар није једини месец када о томе треба причати.

О раку дојке треба причати сваки дан. Кампања „Рак дојке - биле, виделе, победиле“ покренута је са циљем подизања свести о превентивним (само)прегледима који су такође веома важни када је ова опака болест у питању.

У кампањи учествују храбре жене које су ово савладале. „Блиц жена“ током пет недеља представља пет храбрих жена и њихових пет прича.

Борба коју су водиле хероине Ивана Тимотијевић, Тамара Стајин, Славица Станишић, Мирјана Обрадовић и Татјана Kолар јесте борба за живот.

Осим њихових прича, врхунски домаћи стручњаци говоре о превенцији, ризицима, дијагностици, терапијама, психолошкој подршци, операцијама, као и о актуелним и сталним проблемима у вези са дијагностиком и лечењем које је пандемија донела.