Мала сива и Мала бела - белуга китови на безбедном у заливу на Исланду

Два белуга кита, мали сиви и мали бели, сигурни су у њиховом новом станишту у заливу на Исланду. Пресељење китова у базен у коме ће се бринути о њима, успешно је заршено. Китовима требати кратко време да се аклиматизирају на своје ново природно окружење.

Стручни тим и ветеринари пратили су селидбу  два белуга кита који су здрави и све су добро прихватили. 

Ово је први пут да су се Мали сиви и Мали бели китови нашли у мору откако су изведени из руског центра за истраживање китова 2011. године.

„После опсежног планирања и проба, прва фаза њиховог пуштања у океан била је задовољавајућа као што смо се и надали и планирали. Пажљиво пратимо Малу сиву и Малу белу са нашим тимом стручне службе и ветеринарима и надамо се да ћемо ускоро објавити њихово коначно пуштање", истакао је Роб Лот, вођа тима "Sea Life Trust".

Ови робусни, здрави, енергични китови сада се могу надати светлијој будућности.

"Sea Life Trust" је добротворна организација саграђена уз подршку великодушне донације компаније "Merlin Entertainments".

Настала је у циљу бриге за китове и делфине. Прво је светско уточиште за китове белуге на Исланду.

Из компаније наводеда се труде да подстакну рехабилитацију све већег броја китова и делфина у заробљеништву у природним срединама широм света. Такође се залажу да се једног дана окончају снимања забавних емисија о китовима и делфинима.

број коментара 0 Пошаљи коментар