Читај ми!

Делфинима и пингвинима у ђеновском акваријуму недостају посетиоци

Када је отворен, 1992. године, акваријум у Ђенови био је први по величини у Европи и други у свету. Пројектовао га је познати архитекта Ренцо Пјано, а акваријум годишње посети и до два милиона људи.

Ове године због пандемије људи не посећују акваријум. Ходници су полуосветљени, а њима пролазе једино запослени у акваријуму који су подељени по сменама не би ли се што мање сретали, јер уколико би неко од њих био позитиван не би имао ко да брине о животињама, што их посебно забрињава.

Од свих становника акваријумa, делфини и пингвини су највише осетили недостатак људи, кажу запослени и додају да су они по природи најрадозналији, те да сваки пут када виде да се неко приближи стаклу, делфини долазе у групи изводећи своје акробације, а пингвини се гегају без бојазни до људи.

Скоро већ годину дана, једине особе које могу да виде су управо запослени у самом акваријуму на које су већ навикли и који свакако не могу да им праве друштво читавог дана како је то било када је акваријум био отворен, а једна посета је трајала скоро три сата.

Запослени наводе да када дођу ТВ екипе да их сниме, ови симпатични становници акваријума показују радост и не одвајају се од стакла или руба базена уколико су напољу, изводећи своје враголије, доносећи лопту и привлачећи пажњу на све могуће начине са симпатичним изразом лица који чини да изгледа као да се смеју.

Запослени из ђеновског акваријума се надају да ће се посетиоци након скоро годину дана ускоро вратити у акваријум уз радост свих његових становника, нарочито пингвина и делфина.

број коментара 0 Пошаљи коментар