Читај ми!

Невероватна сцена у националном парку у Танзанији, лавица „усвојила“ младунче гнуа

Несвакидашња сцена одиграла се у националном парку Серенгети у Танзанији, где је одрасла лавица снимљена како води младунче гнуа и враћа га његовом крду.

Организација Танзанијских националних паркова поставила је снимак на Твитеру на ком се може видети младунче гнуа које уз ногу прати одрасли лавицу.

Овакво понашање је изузетно чудно, а Паскал Шелутете, портпарол националног парка, рекао је за Би-Би-Си да су код лавице матерински инстинкти превладали природни предаторске нагоне.

Оно што посебно додаје на бизарности онога што се одиграли јесте што су зебре и гнуови међу омиљеним пленом лавова, јер су већи, спорији и лакши за хватање од антилопа и газела, а опет мање опасни од бивола.

Лавови су такозвани „хипермесождери“, што значи да је велика већина њихове исхране заснована на месу и није ограничена на једну врсту плена.

Здрав и одрасли лав дневно треба да поједе између 5 и 8 килограма меса, а имајући у виду да се често дешава да не успевају да свакога дана улове нешто, врло је чудно да једна одрасла лавица пропусти шансу за лаким оброком.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 16. јан 2022, 08:59) - anonymousljubic [нерегистровани]

lavica dobrog srca

e boźe ja sam se rasplakala
dok sam gledala ovaj video
i medju divljim životinjama ima dobre DUŠE

(субота, 15. јан 2022, 16:33) - Rade [нерегистровани]

Serengeti

Gledao sam ovj film pre 2 godine. To nije motaza nego stvarnost.

(субота, 15. јан 2022, 12:22) - Ranim bravce [нерегистровани]

Uslužni tov

Možda ga je uzela na tov pa kad nagruva 200-300 kg....,

(субота, 15. јан 2022, 11:51) - anonymous [нерегистровани]

DA ili NE

Da nema drugih zveri u okruženju ove lavice moglo bi se verovati ovoj priči, ali sigurno da ostali lavovi nebi imali taj osećaj kao ona.
Montaža je umetnost