Читај ми!

Бела Црква претендује да постане омиљено летовалиште домаћих туриста

Седам језера, смештених у равници где их нико не би очекивао, две реке, природне лепоте, али и добра туристичка понуда разлог су што и овога лета Бела Црква бележи одличну посећеност.

У Белој Цркви и ове сезоне се тражи место више. Након што је прошле године, због пандемије коронавируса, попуњеност била 100 одсто, сличну ситуацију белоцрквански угоститељи прижељкивали су и овог лета.

„Сви капацитети су резервисани унапред. Попуњени смо тренутно до неког 5. септембра, мада се још увек тражи кревет више“, наводи угоститељ Бојана Јанкулов.

„Од када су ваучери пуштени у оптицај, капацитети су попуњени“, напомиње Ајша Поповћ, угоститељ.

Белоцрквани су се последњих неколико година позиционирали на туристичкој мапи Србије, захваљујући природним ресурсима, али и улагањима у туристичку понуду.

„Све више се гради наменских објеката и видимо кроз категоризацију да људи сада то заиста раде у складу са свим туристичким стандардима, тако да планирају да од тога живе и много је озбиљније схваћено“, напомиње Виолета Симић, председница Општине Бела Црква.

Туриста из суседне Румуније нема ни ове сезоне, али су капацитете попунили гости из наше земље.

„Прошла година је била година домаћег туризма и ове године се тај тренд пренео, тако да су то углавном гости из суседних већих места, Вршац, Панчево, Београд, а из Војводине, Зрењанин, Нови Сад“, каже Новица јовановић, директор ТО Бела Црква.

Ова јужнобанатска варошица, коју многи називају Српском Венецијом, претендује да постане омиљено летовалиште домаћих туриста. Осим природних лепота, уређених плажа и одличног смештаја, многе привлачи и кристално чиста вода.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(субота, 31. јул 2021, 08:24) - anonymous [нерегистровани]

Nije kao more

Videla sam to u Dnevniku ali sumnjam da je voda čista...

(петак, 30. јул 2021, 22:05) - anonymous [нерегистровани]

Povratak prirodi izazov

Ko voli i zna šta je priroda izabraće ovaj gradić za odmor. Da, u pravu su oni koji se groze plutajućih ostataka lišća,ribica, rakova, žaba da jezero za njih nije prihvatljivo.
Odsjaj sunca u zelenoj oazi jezera ili hladna voda plitke, brze reke Nere opčinjavaju svojim vanvremenskom divotom. Povratak prirodi je izazov za mnoge.

(петак, 30. јул 2021, 10:00) - anonymous [нерегистровани]

Прљавштина

Чињеница је да повремено, нарочито током викенда, нешто плута по неким деловима Градског језера. То је иструлело лишће које је наталожено по дну, а на површину га подигну педалине или ветар. „Гомилице“ које личе на муљ распу се покретом руке. Не делује лепо и није привлачно, али је доказ да је језеро живо – што потврђују бројни риболовци који ваде огромне амуре и сомове. – Узгред, уплатите летовање у Малаги (Шпанија) па ћете пливати са лепо препознатљивим „комадима“ из градске канализације која се излива 20-ак метара од плажа.

(петак, 30. јул 2021, 02:48) - anonymous [нерегистровани]

Totalni uzas

Cene kao na more a od 7 jezera jedino vracavgajsko jezero je cistije za nijansu ovo sve ostalo totalno razocarenje bolje da sam otisao u crnu goru bolje bi se proveo

(четвртак, 29. јул 2021, 22:55) - Drugnoki [нерегистровани]

Cena

Jos da kaze cene smestaja, ko u Grckoj.

(четвртак, 29. јул 2021, 21:31) - anonymous [нерегистровани]

Teleport

Još samo da se pojavi prevoznik koji bi direktno povezao Novi Sad i Belu Crkvu i olakšao pristup novosađanima...

(четвртак, 29. јул 2021, 19:36) - Tanja [нерегистровани]

Rszocarana

Bila sam ove godine i razocarala sam se koliko je prljavo od sedam dana ja sam ostala dva nijedan dan nisam usla u vodu jer prljavština pluta po vodi gradsko jezero je upitanju