Читај ми!

Силована пре 17 година, дете додељено оцу, а мајка мора да плаћа алиментацију

Суд у Луизијани досудио је пуно старатељство над дететом човеку који је силовао малолетницу пре 17 година. Пресуда је још бизарнија када се узме у обзир да мајка мора да уплаћује алиментацију.

Криста Абелсет је упознала Џона Барнса у градићу Хамонд 2005. године. Понудио је да је одвезе кући након што изашла са другарицама у локални ресторан.

„Уместо да ме одведе мојој кући, довезао ме у своју. Када смо ушли, силовао ме је на каучу у дневној соби“, каже за америчку телевизију WBRZ Абелсетова, која до те ноћи није познавала Барнса, али је остала трудна.

Сви су претпостављали да је затруднела са тадашњим дечком, а она није могла да призна да је била силована па их је пустила да верују у ту причу.

Родила је ћерку и одгајала је сама све до 2011. године када је Барнс сазнао да можда има ћерку.

„Када је имала пет година сазнао је за њу. Онда је тражио старатељство и хтео да ми је одузме. Суд нам је доделио једнако старатељство упркос томе што је дете било плод силовања“, каже мајка.

ДНК тест је показао са 99,97 одсто сигурности да је Барнс отац детета. Тада је имао 30 година, а Абелсет само 16, што значи да је била малолетница и сексуални чин је, чак и да није био насилан, био противзаконит.

Абелсет од почетка тврди да је силована и да се сексуални чин одиграо без њене сагласности.

У јулу 2015. године подигла је криминалну оптужницу против Барнса за силовање, дајући извештај о томе шта се десило шерифској канцеларији у Тангипахоа Париш.

Од тада се са оптужницом ништа није десило, а у шерифовој канцеларији кажу да истрага и даље траје.

„Случају никада није додељен детектив и ништа није истражено“, наводи Абелсет.

Ситуација се драматично променила ове године када је судија доделио Барнсу пуно старатељство и наредио Абелсет да плаћа алиментацију.

„Принуђена је да плаћа свом силоватељу алиментацију и судске трошкове и да се одрекне старатељства над дететом које је резултат силовања. Нема никакве логике“, каже Стејси Триш, радница непрофитне организације Save Lives.

Абелсет истиче да је Барнс добро повезан и да је иза кулиса утицао на такву одлуку.

„Више пута ми је претио. Рекао ми је да има везе у правосудном систему и да треба да се пазим јер може да је узме кад год хоће. Нисам му веровала док се није десило“, каже Абелсет.