Читај ми!

Опседнут успоравањем старења – годишње троши два милиона долара на третмане, операције и дијете

Четрдесетпетогодишњи стручњак за софтвер зацртао је себи задатак да поврати младалачку форму и изглед ригорозним планом исхране, константним снимањима, болним медицинским процедурама и третманима, што га све заједно годишње кошта два милиона долара.

Брајан Џонсон је стекао богатство када је своју компанију „Брејнтри пејмент“ (Braintree) продао „Пејпалу“ (PayPal) 2013. године за осамсто милиона долара. Од тада, 45-годишњак се окренуо себи и концентрисао своје напоре да заустави процес старења.

Да би постигао свој циљ, који укључује да има „мозак, срце, плућа, јетру, бубреге, тетиве, зубе, кожу, косу, бешику и пенис 18-годишњака“, Џонсон је запослио тим од 30 доктора и здравствених стручњака који надгледају сваку његову телесну функцију, пише Блумберг.

План „лечења“, који надгледа 29-годишњи доктор регенеративне медицине Оливер Золман, не само да захтева годишње инвестиције од неколико милиона долара већ је подразумевао и прављење мале клинике у Џонсоновом дому у Калифорнији.

Његова уобичајена дневна рутина подразумева буђење у пет сваког јутра, узимање двадесетак доза суплемената и лекова, укључујући цинк и микродозу литијума за „здравље мозга“.

Такође се држи стриктне веганске дијете од 1.977 калорија дневно, вежба сат времена сваког дана и леже у исто време сваке вечери. Два сата пре одласка у кревет носи наочаре за заштиту од плаве светлости.

Сваког месеца, технолошки предузетник се подвргава десетинама медицинских процедура, од којих су неке прилично екстремне и болне, а резултати се потом надгледају и прате додатним тестовима крви, снимцима магнетне резонанце, ултразвуком и колоноскопијама.

„До сада је 33.537 пута снимио своја црева, открио да су му трепавице краће од просечних и испитао дебљину каротидне артерије. Електромагнетним пулсевима циља дно карлице како би поправио форму мишића и има уређај који мери број ерекција током ноћи“, наводи се у тексту Блумберга.

На недељном нивоу спроводи пилинге киселином и ласерску терапију. У лице убризгава сало како би изградио „масну потпору“. Тврди да је процедура другачија од филера, јер се регенерише и „ново сало ће стварати сопствене масти“.

„Тело ствара одређену конфигурацију са 18 година. Ово је пасионирани приступ да се постигне узраст од 18 година свуда", каже Џонсон за Блумберг.

Какви су резултати?

Сада, више од годину дана од почетка експерименталног плана третмана, Џонсонови доктори кажу да је уложено почело да се исплаћује. Интерниста Џеф Тол истакао је да се „сви маркери које прате невероватно поправљају“.

Лекари кажу да је Џонсон вратио биолошку старост за најмање пет година и да сада има „срце 37-годишњака, кожу 28-годишњака и капацитет плућа и фитнес 18-годишњака“.

Са друге стране, Золман, који је школовање завршио на Краљевском колеџу у Лондону, реалнији је када се говори о Џонсоновим резултатима. Двадесетдеветогодишњак тврди да тим није постигао „невероватне“, већ „постепене, разумне резултате“ за које каже да су очекивани.

Оно што Џонсона гура ка свему јесте да покушава да „докаже да самоповређивање и физичко пропадање нису неизбежни“.

Такође каже да очекује да други неће разумети или веровати у његов приступ, али да је то у реду.

На друштвеним мрежама, Џонсонов задатак да врати време и екстремни напори на које је спреман изазвали су велику дебату и бројне критике.

„Сјајно је када богати људи схвате да новац није циљ и онда почну да га расипају на идеје попут ‘можда бих могао да живим заувек’“, један је од коментара, док други каже: „Сав новац који троши на тестове, процедуре је могао да иде ка уживању у животним задовољствима док здраво живи и природно стари.“

И сам Џонсон је почео да скупља омиљене критике на свој рачун, које је поделио на Твитеру.

број коментара 11 Пошаљи коментар
(субота, 28. јан 2023, 21:30) - anonymous [нерегистровани]

Nevalja

Nije baš dobro biti star. Sto godina je i previše . Kada bi neko stvarno izmislio neku tabletu protiv starenja ili za večni život , bio bi to rat na celoj planeti .
A i nije nešto baš naročito biti živ na ovoj planeti gde vlada smrt .

(субота, 28. јан 2023, 20:52) - Rado ponavljam! [нерегистровани]

Duboka starost me ne interesuje,

ja bih da ne umrem!

(субота, 28. јан 2023, 20:50) - 1950. [нерегистровани]

Prodavačica mi je dala...

47 godina!-Pođite odmah samnom,a onda je zanemela!

(субота, 28. јан 2023, 19:34) - anonymous [нерегистровани]

Idealan za lik Foks Moldera

On i Duhovni imaju slične crte lice, pa eto mu predlog nek se oproba u glumi, deluje mi da ima glumačkog potencijala

(субота, 28. јан 2023, 15:49) - anonymous [нерегистровани]

Ovako ce prije da ostari jer ima stress...

Meni daju svi 20g manje....
Bitno je biti stress free, Ici na svjezi zrak, biti umjeren u jelu I Ne alkohol I samo jedna mala kafa dnevno...

(субота, 28. јан 2023, 15:35) - anonymous [нерегистровани]

А шта примењује против хипохондрије???

Којим препаратима ублажава свој панични страх од старости?
Јер тај страх је главни фактор убрзаног старења!
Уколико се не сузбије, веома рано почиње да метастазира у мржњу према старости, па и уоште према старијим генерацијама.
Последња фаза, мржња према самом себи, наступа када огледало издајнички и злонамерно покаже неког "маторца" уместо оног лепотана од пре 20-так година.

(субота, 28. јан 2023, 15:32) - anonymous [нерегистровани]

Priroda

Sreća Izgledam 20 god mlađa bez operacije. Verujem da je to stvar genija i ishrane. Stvar je da prihvatamo sebe kakvi smo . drugi treba da nas vole za ono što jesmo unutra za njih što nas ne vole onda baš nas briga. Kad mi se neko ponaša lepo onda sviđa mi se. Niko nije savršen. Da imam toliko novca radila bih nešto drugo nego da uništavam svoj prirodni izgled kao da mrzim sebe. Mi smo lepi zbog toga što smo različiti.

(субота, 28. јан 2023, 15:06) - anonymous [нерегистровани]

Da ali

Starenje i smrt su prirodni procesi, tako da treba voditi računa o svom zdravlju i to je sve. Ovakva tehnološka pomagala odvajaju čoveka od prirode u kojoj je nastao što nikako ne može da dovede do dobrih rezultata. Čovek nije sleteo na planetu Zemlju pa sad mora da se održava u životu. Mi smo deo celog sistema.

(субота, 28. јан 2023, 15:04) - anonymous [нерегистровани]

Mucenje

Da li je to uopste zivot?

(субота, 28. јан 2023, 14:26) - anonymous [нерегистровани]

.

A jel to Dorijan Grej lično?