Почиње 10. „Филмстрит“, деценија култних филмова на улицама Београда

Јубиларна, десета сезона најпознатијег бесплатног летњег биоскопа у Београду, „Филмстрит“, почеће у петак, 11. септембра, традиционално у Студентском парку од 20.30 часова, приказивањем остварења „Бићемо прваци света“ редитеља Дарка Бајића. Филм је прича о четири пионира кошарке који су заслужни за развој овог спорта код нас и у Европи, а које глуме Страхиња Блажић, Александар Радојичић, Милош Биковић и Марко Јанкетић.

У деценији за нама, „Филмстрит“ је на улицама главног града под отвореним небом организовао више од 350 филмских пројекција и 15 позоришних представа, пред више од 200.000 посетилаца, чиме је заслужено постао симбол лета у Београду и једна од најпопуларнијих градских манифестација.

Овогодишњи јубилеј биће посвећен домаћој кинематографији и у наредним недељама на улицама Београда биће представљена најгледанија домаћа остварења настала последњих 10 година током којих се и „Филмстрит“ развијао и растао.

У складу са епидемиолошком ситуацијом и мерама кризног штаба, „Филмстрит“ ће ове године по први пут имати ограничен број места за 150 посетилаца којима ће бити измерена температура приликом уласка у простор предвиђен за публику.

У прилагођеним околностима култура ипак наставља да живи, а биоскоп поново да ради, па ће тако, и поред физичке удаљености између гледалаца, филмска уметност и ове године ујединити своју публику под ведрим небом Београда. 

Десети „Филмстрит“, бесплатни летњи биоскоп, реализује се уз подршку Министарства омладине и спорта, Секретаријата за привреду Града Београда, Центра београдских фестивала (ЦЕБЕФ) и у сарадњи са Установом културе Стари град.

број коментара 0 Пошаљи коментар