Читај ми!

Пала последња клапа серије „Камионџије“

Након 100 дана рада и 20 епизода снимљених у низу, серија „Камионџије“ наставља пут ка монтажи и постпродукцији. Ми смо Баја и Жића, они су Паја и Јаре, поручују Ненад Јездић и Тихомир Станић говорећи с поштовањем о јунацима култне серије из седамдесетих година.

„Ово је нека врста подвига – двадесет епизода, овако у низу, после ванредне ситуације која је била због короне. Кренули смо са великим страхом да ли ће се десити нешто, да ли ће се неко од нас двојице разболети и онда би морало све да стане, што је нека врста одговорности и терета“, прича Тихомир Станић који игра Жићу.

Камионџија су легат, оне Камионџије. Они су постали суперхероји Паја и Јаре, такви какви су, као глумци то што су нам дали у том контексту и времену, то што су они урадили, то се мерило са суперхеројством јер су тада умели да залупе врата директору“, оценио је Ненад Јездић који на ТВ екране доноси лик Баје.

Према његовим речима, ова два карактера су будна, Паја и Јаре и даље постоје у миљеу нашег народа.

Станић истиче да је додатна одговорност била на ауторима нових Камионџија због култног статуса добро познате серије: „Мислим да смо мирно и без много оптерећења изнели и Ненад Јездић и ја и 150 глумаца колико је било на снимању“.

Паулина Манов у Камионџијама игра Дару, Жићину жену: „Она има петоро деце, али има још двоје, а то су њен муж и њен отац“.

Лић Ђере тумачи глумица Данина Јефтић: „То је млада девојка која се налази у животној ситуацији у којој не жели да буде, тражи излаз и налази га код два главна лика серије“.

„Играм лик деде који има година колико и ја, али се осећа веома младим. Да ли је он барон Минхаузен, то ћемо видети, негде је на ивици ножа да ли он говори истину или не. Има велику машту, велику животну енергију и делује да је млађи од чланова породице, рецимо од свог зета или чак од своје ћерке“, објашњава глумац Бранислав Зеремски.

„Камионџија има свуда, ортаклука такође и нека нам Павле Вијисић и Миодраг Петровић Чкаља не замере што сматрамао да немају тапију на мотив ортаклука у нашем народу. То ми причамо, потпуно смо други ликови, ми смо Баја и Жића, они су Паја и Јаре“, поручује Јездић.

„Серије на РТС-у имају јако добре рејтинге, али сигуран сам да ће ова серија у тој конкуренцији РТС-ових серија да буде на врху“, закључио је писац Владимир Кецмановић.

број коментара 0 Пошаљи коментар