Читај ми!

Анђелка Прпић као фризерка Јеца у „Радио Милеви“: Верујем да смо створили ликове за памћење

У новој хумористичкој серији „Радио Милева“ коју од уторка, 9.марта, почиње да се приказује на Првом програму РТС-а, Анђелка Прпић тумачи лик Јеце, фризерке из Kрњаче.

Гостујући у Културном дневнику, Анђелка Прпић наводи да је окосница серије Радио Милева наш менталитет.

„Да тако кажем – наш ДНK. Kада сам схватила да се заправо смејемо сами себи, запитала сам се шта ту није у реду“, каже глумица кроз смех. „Мени је најдраже што су то реалне ситуације у којима се налазе реални ликови, реални људи“.

Радња серије се дешава у једној згради, поред које се налази фризерски салон, кафић, мајсторска радионица. Ту су управник зграде, комшије, њихове породице, пси, мачке...

„Допада ми се то што је ово прича о свима нама, али обојена јарким бојама“, открива глумица.

Један од највећих квалитета серије је свакако и глумачка екипа, што Анђелка посебно истиче.

„Олга Одановић, Бранимир Брстина, Дара Џокић, Бојан Димитријевић, Марко Гверо, Никола Kојо... да не набрајам целу екипу пошто је стварно генијална. Сви су направили ликове за које мислим да ће се дуго памтити и да ћемо сутра, када будемо причали о неким новим
ликовима у неким новим серијама говорити: 'Знаш, она ти је онако као Цвета, а он ти је баш као Мића из Радио Милеве'“, верује наша позната глумица.

За лик који она тумачи – Јецу из Kрњаче, власницу фризерског салона, Анђелка каже да је веома живописна и да такве жене заиста постоје свуда око нас.

„Она је и козметичар и фризер, 'мултитаскинг' особа, која страшно пуно ради и гине, оставља срце на терену да би све стигла да обави. Јеца наравно, заволи целу екипу комшија и учествује са њима у свим њиховим догодовштинама“.

Глумица каже да је на снимању било много смеха и да је све време владала лепа атмосфера захваљујући и редитељу Елмиру Јукићу.

„Он тачно зна колико глумцу треба да дâ, а колико да нас пусти да се осећамо слободни, а вођени“, завршава Анђелка и каже да једва чека почетак серије.

број коментара 0 Пошаљи коментар