Читај ми!

"Rok el klasiko" – Неле Карајлић и Стефан Миленковић, рокер и виртоуз класике свирају заједно

Први пут пред нашом публиком спој музике Стефана Миленковића и Нелета Карајлића. У Народном музеју представили су заједнички пројекат "Rok el klasiko".

Свако је у свом музичком жанру звезда. Мелодије по којима су позната двојица музичара први пут у до сада неизвођеном споју.

„Никада се није направило ово о чему сам ја сањао, а то је да се класика увезе у неку рок песму и да се не види разлика, да се не види шав између онога што је рок и онога што је класика. Стефана знам још док је био клинац, срео сам га он је имао 14 а ја 24, он се родио као звезда, а знам да је довољно луд и довољно ентузијаста да овако један подухват са мном крене", рекао је Неле Карајлић.

Кренули су са спотом "Гиле и Чајковски", а најавили и до два сата програма. Неограниченост у избору спојила је познате песме Забрањеног пушења са мелодијама Чајковског, Брамса и Шостаковича. Кажу да је слобода коју имају била идеалан изазов и задовољство.

„Овде је све дозвољено и реч и слика и видео перформанс арт, сарадници са којима смо. То семе које смо посејали сада је потенцијал, што ме је привукло одмах у овој сарадњи, јер сам препознао тај неограничен уметнички потенцијал. Мислим да сваки уметник треба да буде нетипичан, да је то скоро дефиниција уметности", истакао је Стефан Миленковић.

Нетипичан рокер и виртуоз класике створиће мелодије које ће на концерту трајати и до десет минута. Тај музички експеримент крунисаће концертом на Ташмајдану на Светски дан музике, 21. јуна 2022. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар