Читај ми!

Сестрама Гобовић додељено признање "Tesla Spirit Award"

Сестре Гобовић, које се залажу за очување традиционалне изворне музике, добитнице су престижног светског признања "Tesla Spirit Award", за допринос култури и стваралаштву а признање им је доделила „Теслина научна фондација“ из Филаделфије.

Десета Теслина научна конференција, посвећена 80. годишњици од упокојења великог српског и светског научника и иноватора Николе Тесле, одржана је у Хотелу „Њујоркер“.

Конференцији су присуствовали амбасадори Србије, Марко Ђурић и доцент др Владимир Божовић, као и многи други званичници, научници и уметници.

„Веома смо поносне и срећне због признања 'Tesla Spirit Award' и драго нам је што је наш труд и залагање за изворну музику препознат. Наша песма Никола Тесла, која описује живот, рад и значај нашег највећег научника је поздрављена громогласним аплаузом. Захвалне смо композитору Влади Пановићу, шефу Народног оркестра Радио-телевизије Србије, који је за нас компоновао ову изузетну песму. Свака награда коју добијемо за наш рад нам је важна. Признања доживљавамо као важне потврде да ово што радимо вреди, а истовремено, награде су увек и изузетан подстрек да и убудуће наставимо са радом на очувању наше традиционалне изворне музике“, кажу Марина и Марија Гобовић.

Недавно је ПГП РТС објавио четврти студијски албум сестара Гобовић, Лепота је у традицији. Међу композицијама које су овековечене на том издању налази се и песма Србија, за коју су сестре Гобовић прошле године добиле националну награду за најлепшу песму о Републици Србији.  

број коментара 0 Пошаљи коментар