Читај ми!

„Печат“ – први солистички албум Ивана Милинковића

Глас Ивана Милинковића, љубитељи добре музике итекако познају, цене и воле. Певач изворне, поп и оперске музике у издању ПГП РТС-а објавио је свој први солистички албум, „Печат“.

На деби албуму Ивана Милинковића Печат, у издању ПГП РТС-а, налази се 10 песама. Албум је припреман дуго, на неким песмама је рађено и три године, а поједине су објављене у време пандемије коронавируса. Сада су све обједињене на новом ЦД-у.

„Задовољство ми је велико. Процес је у питању. Три године је некако реалан период да настане десет песама у одабиру, у настанку, у снимању сарадника колико има да се задовољи та музичка естетика. Минимум да буде одлично и више од тога, ако може. Оног момента када помислиш да може другачије или да може боље, тог момента је било најбоље“, наводи Иван Милинковић, гост Јутарњег програма.

Додаје да га је ПГП РТС дивно прихватио и изашао у сусрет тиме што ће издати његов првенац. Албум носи назив по нумери Печат која је последња урађена, а у питању је поп нумера, која је и фестивалска и наравно, љубавна.

Свенуће дуње је једна од нумера са албума која је прва настала, а публика ће имати прилику да премијерно чује насловну нумеру Печат у суботу, 21. јануара у Шареници.

Екранизовано је девет нумера, од тога седам је већ спремно, а две су у постпродукцији.

Осим што је од данас ЦД Печат доступан у радњама ПГП-а, албум се може поручити поузећем (путем Поште Србије или сајта Мала српска продавница). Све песме су доступне и на водећим платформама за дигиталну дистрибуцију музике.

Милинковић се на свом деби албуму није певачки определили за само један музички манир, већ су се у овој „збирци“ нашле и поп баладе, ворлд мјузик композиције, али и обраде народних традиционалних песама.

број коментара 0 Пошаљи коментар