Читај ми!

Милано поново град дизајна – почео јесењи "Fuorisalone"

Прослављање креативности и дизајна напокон се враћа у Милано. Током 13 дана манифестације "Fuorisalone" биће одржано више од 400 догађаја.

Након што је традиционална Недеља дизајна отказана због епидемије те пребачена на интернет, од данас, па све до 10. октобра, креативност и дизајн ипак се враћају у свом уобичајеном облику и уз дигиталну формулу попут управо завршене Миланске недеље моде.

На програму је више од 400 дешавања: презентација, инсталација, сусрета важних имена индустријске моде, 300 брендова, 600 дизајнера који ће се представити публици која броји око 70.000 људи.

Поред уобичајених "Brera Design Days" који су се у протекле четири године на јесен представљали међународној публици, ту су данас и "Fuorisalone Digital", Fuorisalone TV, као и нови канали Fuorisalone China и Fuorisalone Japan.

Предвиђене су и гратис посете Музеју италијанског дизајна чији је председник познати архитекта Стефано Боери.

Квартови у Милану познати као дизајнерски, од Брере до чувене улице Виа Тортона, затим Пјаца Гае Ауленти, али и они посвећени младим дизајнерима као "Isola Design" и "In/Bovisa", те најновији кварт Фил аптаун који је у изградњи на локацији некадашњег Експо центра нуде занимљива дешавања уз незаболизне посете галеријама попут Нилуфар и Розана Орланди.

Полако и опрезно Милано се отвара културним дешавањима која су га учинила престоницом моде и дизајна у свету.

број коментара 0 Пошаљи коментар