Штрахе на Опернбал води Дачића, а Курц Заева

Главни догађај у сезони балова у Аустрији, Опернбал, који ће у четвртак бити одржан у Бечу, биће прилика аустријским политичарима да позову колеге из иностранства, а међу овогодишњим гостима аустријске политичке елите су политичари са Балкана.

Аустријски канцелар Себастијан Курц на Опернбалд, као свог госта, доводи премијера Северне Македоније Зорана Заева, потврђено је из његовог кабинета агенцији АПА.

Вицеканцелар Хајнц Кристијан Штрахе на Опернбал позвао је шефа српске дипломатије Ивицу Дачића и мађарског министра Гергелија Гуљаша.

Министарка иностраних послова Аустрије Карин Кнајсел угостиће чешког колегу Томаса Петричека, а у њеној ложи у бечкој Опери седеће и амбасадор САД у Бечу Тревор Траина.

Кабинет канцелара објаснио је да је разлог за позив Заеву на Опернбал пре свега договор који је постигнут са Грчком око имена македонске државе, као и што је тежиште спољне политике Аустрије Западни Балкан.

Заев ће бити једини гост канцелара Курца, и они ће пре Опернбала имати билатерални разговор.

Заев је претходно у Бечу био крајем јануара на позив Курца, који му је том приликом уручио признање „Алојз Мок“ за постигнути договор са Грчком.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 26. феб 2019, 13:14) - Dragan S [нерегистровани]

Albanci su

Albanci su Nemacki i Austrijski miljenici jer preko njih kontrolisi i ucenjuju Srbiju i Makedoniju . tokom drugog rata oni su bili saveznici i za uzvrat su u njihovo ime vladali teritorijama Srbije i Makedonije koje sada isto zele da prisvoje . Vremena se menjaju i jos i vise ce se promeniti i kada taj momenat dodje netrebamo zaboraviti sta su radili .