Прошле године зарадио 32 милијарде долара на ташницама и коњаку

Најекслузивнији клуб на свету сада има и трећег члана – генерални директор конгломерата ЛВМХ, Француз Бернар Арно, придружио се са 100,4 милијарде долара Џефу Безосу и Билу Гејтсу као трећи човек са богатством које прелази 100 милијарди долара.

Арноово богатство се у протеклих годину дана увећало за 32 милијарде, што је највеће нето повећање од свих 500 чланова „Блумберговог“ индекса милијардера.

Повећана тражња торби „Луја Витона“ и „Хенеси“ коњака у Кини добрим делом је допринела повећању акција конгломерата ЛВМХ („Луј Витон - Мое Хенеси“), чија је вредност деоница скочила за 43 одсто.

Најбогатији Европљанин сада поседује богатство које износи три одсто вредности француске привреде

Конгломерат на чијем је челу поседује више од 70 светски познатих брендова. Осим „Луј Витона“ и „Хенесија“, ЛВМХ држи и „Дом Перињон“, „Сефору“, „Диор“, „Фенди“, „Булгари“, „Живанши“...

Критичари Арноа називају бескрупулозним капиталистом који веома мало даје у добротворне сврхе. Венчани је кум некадашњег председник Николаса Саркозија, а када је социјалиста Франсоа Оланд победио на изборима, Арно је претио да ће емигрирати у Белгију.

Арно је свој успон ка трећој најбогатијој особи започео 1985. године, када је од очеве грађевинске фирме узео 15 милиона долара и купио компанију „Кристијан Диор“, у којој и данас држи 97 одсто власништва.

Велики је заљубљеник у уметност, а у својој колекцији има дела Ворхола и Пикаса. После пожара у катедрали Нотр Дам, Арно је донирао 200 милиона долара за рестаурацију.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(среда, 26. јун 2019, 17:00) - Muke... [нерегистровани]

praznog novčanika:

Imaš para,a ne znaš šta da kupiš!

(уторак, 25. јун 2019, 18:35) - radnik [нерегистровани]

alamunja

Naravno kad ta tasnica kosta kao nov mercedes

(понедељак, 24. јун 2019, 00:40) - anonymous [нерегистровани]

Kad ovakve ale, i snobovi koji kupuju iz pomodarstva, izumru...

... svet ce biti bolje mesto za zivot.

(недеља, 23. јун 2019, 09:31) - Silicon Valley! [нерегистровани]

Naše širokogrude...

primaju poklone!

(недеља, 23. јун 2019, 02:04) - anonymous [нерегистровани]

torbice i alkohol

Toliko ne bi profitirao (zaradio) od jednogodisnje prodaje ovih artikala na cijelom svijetu, a da niko drugi nije prodao ni kap alkohola ili torbu , nego da nije medju zaplenjenom robom u USA I njegov deo?

(субота, 22. јун 2019, 23:09) - Miloš [нерегистровани]

Računica

Nije zaradio 32 milijarde prodajući tašne i konjak već su akcije porasle za toliko a to nije isto!

(субота, 22. јун 2019, 22:08) - mirjana [нерегистровани]

neka

cica cuva svoje ""tesko'' stecene milijarde, tu smo mi mali ljudi da budemo humani,lepo okrenemo neki broj na mobilnom i sto dinara po sto dinara sakupimo nekoliko hiljda i pomognemo nekom bolesnom detetu da se leci.A to sto je dao pare za Notr Dam to mora da mu dodje kao neka poreska olaksica ili ne bi se on itakvi kao on odrekli tolikih miliona.