Читај ми!

Постао прва позната личност која је освојила милион долара у квизу и дао све у добротворне сврхе

Кувар Дејвид Ченг постао је прва позната личност која је успела да освоји главну награду у квизу „Ко жели да постане милионер“ и све је донирао добротворној организацији која помаже радницима ресторана погођеним пандемијом.

У напетим последњим тренуцима квиза, водитељ Џими Кимел гледао је оснивача ресторана „Момофуку“ како се презнојава док бира између четири понуђена одговора на питање за милион долара.

„Ниједна позната личност није покушала. Сви су одустали“, рекао је Кимел.

Последње питање је гласило: Који је први амерички председник имао електричну струју у Белој кући?

„Ово је застрашујуће“, говорио је Ченг док је одлучивао да ли да настави или одустане. Већ је имао пола милиона долара освојених, а ако би погрешно одговорио, пао би на 32.000 долара.

Ченг се одлучио да позове своју пријатељицу, новинарку И-Ес-Пи-Ена Мину Кајмс, која је, иако није била потпуно сигурна, рекла да је то био Бенџамин Харисон, што је био тачан одговор.

„Она је много паметнија од мене. Никад нисам био добар ученик, зато сам и постао кувар“, нашалио се Ченг пре него што је изабрао Бенџамина Харисона.

Не верујући да је освојио милион долара, Ченг је искочио из столице, а онда му је уручен и чек, који је отишао у добротворне сврхе.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 01. дец 2020, 17:03) - anonymous [нерегистровани]

di

I ja cu sada da poverujem da nije namesten dogovor