Читај ми!

Марк Закерберг има малу плату, без бонуса, али обезбеђење плаћа 23 милиона долара

Компанија Фејсбук је током претходне године потрошила 23 милиона долара на обезбеђење свог извршног директора Марка Закерберга, три милиона више него 2019. године.

Према недавној пријави Комисије за хартије од вредности, "Фејсбук" је платио 23 милиона долара за обезбеђење свог извршног директора.

Мере безбедности Марка Закерберга и његове породице подигнуте су на највиши ниво током избора у Сједињеним Државама и другим важним тренуцима, што је утицало на повећање трошкова. 

Трошкови укључују и приватно обезбеђење госпође Закерберг током боравка у резиденцијама, током приватних путовања, укључујући личне годишње трошкове уз годишњи „џепарац" у висини од 10 милиона долара. Ту је урачунат и трошак за обезбеђивање личне сигурности Марка и његове породице.

„Комитет за компензације, номинације и управљање верује да су ови трошкови оправдани и неопходни, имајући у виду чињеницу да је Закерберг добио плату у висини од једног долара годишње, без бонуса и других компензација ", наводи се у изјави компаније.