Читај ми!

Ријана званично милијардерка

Захваљујући својој популарности и предузетничком духу, певачица са Барбадоса ушла је у ексклузивни клуб ултрабогатих, а њен иметак се процењује на 1,7 милијарди долара.

Робин Фенти, много познатија као Ријана, лансирала је козметичку компанију „Фенти бјути“ 2017. године. Умешност у маркетингу и предузетништву, као и велика популарност, довели су великог успеха компаније, а од ње направили милијардерку.

Ријанино вогатство се сада процењује на 1,7 милијарди долара, према проценама Форбса, што је чини најбогатијом певачицом на свету и другом најбогатијом женом из света забаве, иза Опре Винфри.

Највећи део њеног богатства долази од „Фенти бјути“, која се налази 50 одсто у њеном власништву. За остатак богатства заслужна је њена компанија за производњу доњег веша – „Savage x Fenty", као и зарада од музичке каријере.

Статус мегазвезде и огромног присуства на друштвеним мрежама (101 милион пратилаца на Инстаграму и 102,5 милиона пратилаца на Твитеру), помогао јој је умногоме да лансира производе својих компанија.

Ипак, није само њена популарност заслужна за успех, већ и осећај за посао. „Фенти бјути“ је лансирала заједно са конгломератом ЛВМХ, који води најбогатији човек на свету Бернар Арно, са циљем инклузивности.

Производи те компаније долазе у великом спектру боја и нуде се у 50 нијанси, које укључују многе које се тешко налазе, посебно тамније нијансе за жене тамније пути.

Са великом малопродајном мрежом „Сефора“, такође у власништву ЛВМХ, производи „Фенти бјутија“ забележили су велики успех чим су се појавили. Само годину дана након што је лансирана, козметичка линија зарадила је 550 милиона долара.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 05. авг 2021, 11:20) - Slavisa [нерегистровани]

550 miliona za godinu dana

Eh , voleo bi da sam na njenom mestu.