Читај ми!

Најџела Лосон одустала од веганства после две недеље – јела јој се јаја

Британска куварска ТВ звезда Најџела Лосон признала је да је само две недеље издржала веганску дијету, а онда је пожелела да једе јаја.

ТВ куварица и ауторка књига рецепата рекла је да се осећала „веома исцрпљено" након две недеље настојања да постане веганка, преноси Индипендент.

Најџела Лосон је истакла да, иако поштује ставове оних који се потпуно придржавају биљне исхране, верује да људи „имају зубе за месо“.

„Не бих могла да будем веганка, иако волим поврће. Не видим поенту. Веома сам срећна што не једем толико меса, али волим га“, истакла је ауторка популарних књига Гозба: Храна која слави живот, Кухиња: Рецепти из срца куће.

Најџела је објаснила да је, након што је настојала да постане веганка, на крају друге недеље осетила да су јој „одједном потребна јаја“.

Јаја су богата нутријентима: садрже протеине, витамине и минерале, што је комбинација коју је тешко извести у веганској исхрани. Сматрају се потпуним извором протеина и богата су хранљивим материјама које чувају срце.

Међутим, последњих година развијен је велики број производа од тзв. веганских јаја, који садрже витамине као што је Б12. Неке друге намирнице, попут аквафабе (течност у којој су куване леблебије) и тофуа, стекле су популарност.

Најџела, која на Твитеру редовно хвали покушаје људи да спреме јела по њеним рецептима, наводи да не види како је храна произведена од биљака, поврћа и воћа „боља“ ако се узме у обзир „интензивна фабричка производња“.

„Што се мене тиче, желим да једем праву храну и не желим никоме да држим предавања јер осећам то и држим се тога да имамо зубе за месо и зато је природно да желимо да га поједемо“, објаснила је ТВ звезда и додала да је свесна да је то аргумент са којим се многи вегани неће сложити, али да поштује њихов став и да није спремна да се одрекне меса.  

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 25. окт 2021, 16:47) - anonymous [нерегистровани]

Обожавам Најџелу

Она је међу првима дошла на наше ТВ екране. Волим њене рецепте, поготово оне инспирисане медитеранском кухињом.