Читај ми!

„Тесла“ вреди билион долара, Маск убедљиво најбогатији човек са 288,6 милијарди долара

Акције „Тесле“ скочиле су за скоро 13 одсто јуче, што је довело до тога да у данашњој процени вредности та компанија пређе билион (хиљаду милијарди) долара.

Директор и оснивач компаније Илон Маск је због тога постао богатији за 36,2 милијарде долара, највеће повећање богатства неког појединца у једном дану од када Блумберг води евиденцију.

Масково укупно богатство (288,6 милијарди долара) тако је премашило тржишну вредност „Тојоте“ (282 милијарде долара), а вишеструко је богатији од „Теслиних“ домаћих ривала „Џенерал моторса“ (83,9) и „Форда“ (62,8 милијарди долара).

Екцентрични предузетник такође је далеко иза себе, за скоро 100 милијарди долара, оставио свог првог конкурента за титулу најбогатијег човека – директора „Амазона“ Џефа Безоса.

„Луда времена“, написао је Маск на Твитеру, алудирајући на вредност „Тесле“ од билион долара.

Маск поседује 20 одсто акција компаније и тај удео је примарни покретач његовог богатства, а амерички предузетник такође има удео у компанијама „Спејс-Екс“ и „Боринг“.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 29. окт 2021, 15:52) - anonymous [нерегистровани]

bravo

Mask , svaka cast. Bravo.

(среда, 27. окт 2021, 09:50) - anonymous [нерегистровани]

Hmm

Ko i koliko placa za objavljivanje ovakvih "vijesti" o tom Musku 2-3 puta sedmicno? I koga to interesuje?

(среда, 27. окт 2021, 00:03) - Stefan [нерегистровани]

Tedla

Jos da ljudi shvate da je ovaj covek samo PR firme koja je od samog pocetka drzavni projekat kao i mikrosoft, apple itd... Bice vam lakse da shvatite celu igru.

Sracunajte koliko po zemljama ima tesla automobila i svih propratnih stvari koje firma prodaje. A onda saberite pa mi recite kako moze ovoliko oara da ima :)

(уторак, 26. окт 2021, 20:03) - anonymous [нерегистровани]

1B

Nije mi jasno kako kompanija koja ima godišnji prometod 30 milijardi i možda 1 milijardu profita da vredi toliko?! Amazon ima profit od 15 milijardi po kvartalu.

(уторак, 26. окт 2021, 19:14) - anonymous [нерегистровани]

Istorija

Nikola Tesla je bio u mogucnosti da zaradi milione dolara ali je voljno to odbio!