Коронавирус редизајнирао и логотипе ауто-индустрије

Тренутно ниједна фабрика аутомобила на северној хемисфери не ради због коронавируса. Многи од њих су своје скупе кампање за нове моделе претворили у спотове у којима објашњавају опасности које вирус доноси и како се од њега заштитити. Тако су ауто-компаније због пандемије променили своје логотипе да би становништву скренули пажњу на држање растојања између људи.

Немачки ауто-гиганти подржали су на сликовит начин кампању за друштвено дистанцирање током пандемије коронавируса.

Светска здарвствена организација, владе широм света, а затим и многе популарне личности, апелују ових дана у медијима и на друштвеним мрежама на неопходно држање одстојања између људи, како би се смањила могућност преношења вируса.

„Комерцијално ћемо на ове спотове потрошити милионе евра, али не желимо да останемо по страни од свега што се догађа. Нарочито ћемо ову кампању спровести у Америци где се болест тек шири“, објаснио је Херберт Диесес из „Фолксваген групе“.

Привременом променом распореда елемената на својим амблемима показали смо колико је за све нас важно друштвено дистанцирање ових дана, кажу у „Аудију“ и „Фолксвагену“.

„Лого смо само мало модификовали и прилагодили ситуацији. Ми немамо никакву дилему да закупљени простор за рекламе заменимо порукама за спречавање ширења вируса“, истакао је Диесес.

Куповина нових аутомобила није више приоритет, отказан је и сајам у Њујорку, али после сваког лошег периода иде онај добар и ми се за то припремамо, поручују из „Аудија“ и „Фолксвагена“.

број коментара 0 Пошаљи коментар