Емпајер стејт билдинг у црвено-белој боји „под ротацијом“ у част медицинских радника

Врх Емпајер стејт билдинга, једног од најпознатијих обележја Њујорка, синоћ је у част медицинских радника блештао црвено-белим бојама уз ротациону сирену која је требало да симболизује хитну помоћ.

Облакодер у центру Велике јабуке дебитовао је са симболичним светлосним шоуом синоћ у девет увече, а то ће понављати сваке вечери док траје пандемија.

„Почевши од вечерас па док буде трајала борба са Ковидом-19, наша бела светла биће замењена са бело-црвеном сиреном у част и подршку херојским медицинским радницима на фронту“, пише на званичном налогу зграде на Твитеру.

За неке, међутим, осим солидарности сирена је изазвала и анксиозност када је по први пут засијала „под ротацијом“ окружена облацима.

„Емпајер стејт билдинг нас подсећа да је град усред ванредног стања“, написала је Рита Кинг, која је такође поставила снимак на Твитеру.

Она је рекла да потпуно подржава тако нешто, али да саветује да сирена буде замењена ефектом пулсирајућег срца које би, према њеном мишљењу, имало умирујући ефекат на грађане.

број коментара 0 Пошаљи коментар