„Хари Потер и камен мудрости“ у априлу бесплатно „за код куће“

Прва књига о дечаку чаробњаку „Хари Потер и камен мудрости“ биће доступна бесплатно широм света као е-књига и аудио-књига током априла као део иницијативе да се помогне родитељима, учитељима и неговатељима да забаве децу која морају бити у кућама, најавила је ауторка Џ.К. Роулинг.

Роулингова се нада да ће њен популарни серијал о Харију Потеру извести своју магију на деци која се досађују заглављена код куће током забрање кретања због коронавируса, преноси Ројтерс.

Аудио-књига ће бити доступна на енглеском, шпанском, француском, италијанском, немачком и јапанском, а верзија коју ће читати британски глумац Стивен Фрај први пут је доступна у Северној Америци.

Британија се налази у другој недељи забране кретања, након што је премијер Борис Џонсон 23. марта објавио да ће људима бити дозвољено да напуштају кућу само када је то апсолутно неопходно, на пример да би купили храну.

„Наставници, родитељи и неговатељи који се труде да деци што је могуће више учине живот нормалним, док смо сви у кућама, заслужују мало магије“, објаснила је ауторка популарног серијала књига и додала да се нада да ће ова иницијатива деци, али и одраслима донети радост током њиховог принудног боравка код куће.

Серијал Хари Потер светски је феномен без преседана у дечијој литератури. Књиге су продате је у више од 500 милиона примерака на 80 језика и по њима је снимљена филмска франшиза вредна седам милијарди долара.

број коментара 0 Пошаљи коментар